Graston vücuttaki ağrıları minimum seviyeye indirmeye yarayan bir tedavi yöntemidir. Vücut yapına göre değişken yapılara sahip özel kesimli çeliklerden oluşur. Fizyolojik ve anatomik olarak bilgi sahibi olunmalı. Yoksa tedavi olarak uygulanamaz. Hatta daha kötü bir seviyeye gelebilir ağrıları. Ondan dolayı bu işin erbabı olan fizyoterapistlere yaptırılmalı.
Graston Tekniği (Masaj), Vücutta oluşan dolaşım problemlerine ek olarak kaslarda ağrı oluşabilir. Graston tekniği tek başına yeterli olamamakla birlikte kaslarda oluşan tetik noktalara çok iyi geldiği bilinmektedir. Graston Tekniği, manuel terapi, kayropraktik tedavi, osteopati, kuru iğne ve benzeri tedavilere yardımcı tedavi olarak uygulamaktayız.
Graston Tekniği vücutta sadece kas ve tendon üzerine uygulanır. Yani herhangi bir iğne ve benzer tedavi yöntemleri gibi olmayıp, yüzeyden derine doğru gidilerek tedavi yapılır.
Graston Tekniği fibromiyalji, boyun ağrısı, bel ağrısı, kalça ağrısı, boyun fıtığı, bel fıtığı, omuz yırttığı, omuz ağrısı gibi birçok tedavilerde kullanılır.
Graston Tekniği Nedir?
Graston Tekniği veya graston masajı kasın üzerindeki en üst dokuyu, fasya dediğimiz kasın üzerindeki ince tabakayı ve bunlara bağlı olan kısıtlamaları ve hareket aralığını iyileştirmesini sağlayan alet yardımlı yumuşak doku mobilizasyonu (hareketliliği) biçimidir. Bu tekniğin en büyük özelliği uygulandığı bölgede enflamasyon dediğimiz yara iyileşme sistemini tekrar aktif ederek o bölgenin iyileşme sürecini tekrar aktif etmektir.
Graston Tekniği bir uygulayıcının sorun yaşanan kısma uygulaması ile başlar. Bu sayede hasarlı ya da ağrılı yerin tekrardan iyileşme sürecine girmesi sağlanır. Kaslarda oluşan tetik noktanın açılmasını, kan dolaşımının artmasını ve fasya dediğimiz ince katakanın kaslardan ayrışıp kasların daha rahat etmesini ve hareket aralığının artmasını sağlar. Graston Tekniğinin amacı yumuşak doku hasarınızı sağlıklı bir şekilde çalışan dokuya dönüştürmeye yardımcı olmaktır.
Genellikle hastanın ağrı durumuna göre 4 veya 5 hafta uygulanır. Haftada 2 uygulama yeterli olacaktır. Zaten çoğu hastamız ilk uygulamadan itibaren vücudunda iyileşme halini görmüş oluyor.
Graston Tekniği Nelere İyi Gelir?
Graston Tekniği’nin resmî web sitesine göre bu teknik, klinik açıdan aşağıdaki tedavilerin daha hızlı iyileşmesine neden olmaktadır:
• Aşil Tendonu (ayak ve topuk arasındaki ligament) iltihabı
• El bileğinde oluşan sinir sıkışması
• Boyun ağrısı, Boyun fıtığı
• Fibromyalji (kas ağrısı)
• Tenisçi dirseği ve golfçü dirseği
• Sırt ağrısı
• Bel ağrısı ve Bel fıtığı
• Kalça ağrısı
• Diz ağrısı
• Topuk dikeni
• Omuz ağrısı, omuz yırtığı
• Kas yırtıkları
Graston Tekniğinin 4 Faydası
- Tedavi Süresini kısaltır ve hızlı iyileşme sağlar.
Graston Tekniği ile tedavi ve iyileşme zamanı kesinlikle azaltılabilir. Bu sayede sorun olan bölgelerde iyileşme sağlar
- Ağrı odaklı tedavi olduğu için ağrılar için kullanılan her türlü dış takviyeler azalır.
Ağrılar azaldığı için ağrı kesici miktarı azalacaktır.
3. Kronikleşmiş ağrılar azalır.
Sürekli olarak sizi rahatsız eden ağrılarınızdan kurtulmanızı sağlayarak daha kaliteli bir yaşam sürmenizi sağlar.